Tilbud

Velkommen til en omvisning på den restaurerte samiske boplassen. Gamtofta er også et fint sted for møter, fester, konserter, julebord, bryllup, eller klasseturer.

 

God mat serveres sommer og vinter. Bilde: privat.

 

Overnatting

Gammen har åtte soveplasser og i lavvoen er det plass til seks personer. Og da har alle god plass! Sengeplassene er på samisk vis med underlag av reinskinn. Ildstedet (árran) er bygd på gamlemåten med stein som er satt i sirkel.

 

Nok plass i gammen! Bilde: Dag Øyvind Johnsen.

 

Servering

Gamtofta kan by på ekte samiske matopplevelser. Avhengig av sesong kan vi servere forskjellige samiske matretter og drikker.

Husk å førhåndsbestille overnatting og samisk mat.

 

Vi kan servere samiske retter. Bilde: privat.

 

Duodji- kurs i samisk håndverk

- I min håndarbeid er fokus på nærhet til natur og materialer. Jeg benytter kun materialer som ligger innenfor samisk tradisjon, sier Arvid Oliver Skjellhaug, som har knivmakeri som hovedgeskjeft. I Gamtofta jobbes det også med tradisjonell tresløyd og annet håndverk, for eksempel koftesøm og sying av kommager. Gamtofta tilbyr kurs i duodji til både voksne og barn.

 

Snølek under samefolkets dag i 2007. Bilde: privat.

 

Samefolkets dag

Samefolkets dag, 6. februar, blir markert og feiret hvert år på Gamtofta.

 

Gudstjeneste for de minste i Mattihallen under samefolkets dag 2007. Bilde: privat.

 

Kulturuka
Vi bruker å ha åpen dag i Kulturuka som blir arrangert av Sørreisa kommune i mars.

 

Fra Kulturuka 2007. Bilde: privat.

 

Konserter
Festivaler, konserter, pubkveld arrangerer vi også. Og mye mer.

 

Vi hadde Barnetimen med Jack Berntsen under en Midtsommerfestival, og en familieforestilling med Joffen og Sønn. Mange artister har opptrådt under konserter på Gamtofta. Både lokalt kjente grupper og nasjonalt kjente artister, ofte med et samisk innslag. Rockband som Harstadbandet Topcoat, Finnsnesbandet Blått og Rått, Sørreisabandet Marrakesh, Double Deuce, Saturn. KM Myrland opptrådte to ganger, Boknakaran var også her. Og mye joik fra bandet Aigi, Olav Magne Dikkanen, Anders Persen Bongo, Sara Marielle Gaup, Kristin Mellem og Ande Somby, Inga Juuso som fylkesjoiker, Intrigue, Anja Storelv. Rapperen SlinCraze var også her, og ikke minst Mari Boine!

 

Vi leier ut lavvuen til lag og foreninger og enkeltpersoner. Mattihallen kan også leies ut.

 

 

 

 Gamtofta © 2010 • Privacy Policy • Terms Of Use